Novice
10.04.2015

USPOSABLJANJE LOKALNIH TURISTIČNIH VODNIKOV ZA INTERPRETACIJO DEDIŠČINE KP NA KOLESIH

Društvo Drobnovratnik Postojna v okviru projekta Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi, vabi lokalne turistične vodnike Zelenega Krasa na usposabljanje za interpretacijo dediščine KP Pivška presihajoča jezera na kolesih, ki bo potekalo 17. in 18. aprila 2015.

Namen usposabljanja:

Usposabljanje bo temeljilo na potrebnih znanjih, ki jih mora imeti interpretator dediščine na območju KP Pivška presihajoča jezera. Poleg posebnih znanj o območju bo teoretični del vseboval tudi poglavje o kolesarjenju in pridobitvi licence za kolesarskega vodnika. Na terenskem delu bodo udeleženci pridobili dodatna znanja in spretnosti, ki so potrebna za dobrega interpretatorja dediščine. Usposabljanje je sestavljeno iz štirih sklopov (kraška hidrologija, botanika, osnove kolesarstva in intepretacija).

Vsebina usposabljanja:

TEORETIČNI DEL usposabljanja bo potekal v petek, 17.4.2015 od 17h do 20h v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi.

PRAKTIČNI DEL z vodenjem po jezerih pa bo naslednji dan, v soboto 18.4. 2015 od 9h do 13h.

Minimalno število prijavljenih za izvedbo izobraževanja je 5 udeležencev.

Cilj usposabljanja:

S prijavo na usposabljanje se udeleženci obvežejo izdelati predlog turističnega produkta (kolesarski ogled za splošno javnost / družine) s poudarkom na dediščini in promociji lokalne ponudbe, ki bo del rezultatov projekta Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi (SPijeKOLO). Rok za izdelavo predloga je 5. 5. 2015.

Dodatne informacije in prijave:

Tanja Vasilevska Jagunič: e-pošta: tanjav111@gmail.com, tel. št.: 040 805 766 

Rok za prijavo je 16.04.2015

Več informaciji o samem programu usposabljanja v prilogi.

Prijazno vabljeni!

© 2013 Vse pravice pridržave
Izdelava: Agencija Brigada
Pravno obvestilo
Društvo drobnovratnik
Raubarkomanda 8
6230 Postojna