Novice
02.03.2015

NARAVOVARSTVENA AKCIJA "ČIŠČENJE VELIKEGA DRSKOVŠKEGA JEZERA"

V soboto 28. februarja 2015 je Društvo Drobnovratnik organiziralo naravovarstveno akcijo odstranjevanja zaraščenih površin na dnu Velikega Drskovškega jezera. Akcija je del projekta "Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi", ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor.

Brez vseh, ki so si za ohranjanje narave vzeli čas »edino soboto v tednu«, akcije ne bi zmogli tako uspešno izpeljati. Članom Društva Drobnovratnik so se zavzeto pridružili gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje, članici Turističnega društva Pivka, domačini z županom Robert Smrdeljem in prijatelji presihajočih jezer od blizu in daleč. Prisrčna zahvala gre tudi predsedniku Vaške skupnosti Drskovče Jožetu Tomšiču in vsem gospodinjam iz vasi, ki so spekle okusno pecivo. Dogajanje na terenu pa si je ogledal tudi predsednik Vaške skupnosti Zagorje Tomaž Česnik, saj smo grmovje krčili na zagorski strani jezera. Več o sami akciji si lahko prebere tukaj

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za prizadevnost in trud, ki so ga vložili v prvo naravovarstveno akcijo na Pivškem!

© 2013 Vse pravice pridržave
Izdelava: Agencija Brigada
Pravno obvestilo
Društvo drobnovratnik
Raubarkomanda 8
6230 Postojna